Jag heter Mohsen Salehi och jag bor i Umeå. Att måla och fotografera har varit min passion sedan jag var fem sex år gammal. Det har blivit en livsstil jag inte kan överge.. Mina föräldrar stöttade mig alltid och det uppmuntrade mig att fortsätta med måleri. Jag började att rita med kol och efter ett tag började jag måla med akvarell, oljefärg, färgade pennor och pastell men idag målar mest med akvarell.
    Jag ritar och målar i stilen realism. När jag säger målar jag i realism så tänker vissa så att det är bara ett foto av verklighet och har inte så mycket att säga men det är helt tvärtom. Det är verkligheten som säger allt. Alla andra stilar rotar sig i realism och realism är den äldsta stilen som vi har idag i konstvärlden. Även de som målar abstrakt och målar från sina egna fantasier får veta att fantasier kommer från verkligheten.
    Jag har en historia, en tanke bakom varje tavla som jag målar. Jag pratar och berättar mina tankar med varje element som jag målar i en tavla. Till exempel använder jag kompositionskunskapen för att sätta fokus på en brännpunkt, färg för att ge känsla (t ex färgen lila som är en symbol av värdighet) eller en horisontell linje för att skapa en känsla av stillhet.
    Jag kommer från en persisk kultur men nu lär jag mig västvärldens kultur och särskilt den svenska. Alla mina tankar baserar sig på både persisk och svensk kultur och det återspeglar sig i mitt måleri också. Det största målet som jag har med det jag ritar och målar är att skapa mer fred och vänskap mellan människor.​​​​​​​
Kontakt
Skriv gärna en rad om vad du tycker om min webbplats eller om bilderna. Du kan kontakta mig genom kontaktformuläret som finns nedan, mejl eller mobilnummer: 
artbysalehi@gmail.com
0046 73 058 74 22
Du kan hitta mig på Instagram och Facebook med namnet:
art by salehi ​​​​​​​​​​​​​​
Submit
Jag har fått din mejl och svarar snart. Må väl!
Back to Top